Der er ingen mirakler når det kommer til behandling af kolik hos småbørn

Kolik har før i tiden været betragtet som næsten umuligt at behandle

For alle småbørnsforældre, så er der ét ord som man altid frygter at høre – og det ord er kolik. Kolik lyder egentlig som noget der hører sig klovdyr til. Mange køer og heste får kolik hvis de spiser for meget græs, som ikke kan fordøjes i maverne på dem. Løsningen på dette er selvfølgelig en ændring af kost. Men kolik kan også ramme mennesker, og særligt små børn. Men selve fænomenet er hos mennesker omgærdet af større mystik, og der virker ikke til at være noget endeligt svar på, hvordan man helbreder det. Grunden til at man ikke har en endelig kur, er at men reelt ikke ved hvad der skaber det. De fleste læger vil desværre blot kigge opgivende på de spørgende forældre, trække på skuldrene og bede dem vente tiden ud, indtil kolikken går over og barnet bliver gladere.

Et kolikramt barn er nemlig med garanti et ulykkeligt barn, og det er særligt dette som udgør en prøvelse for de stakkels forældre. Det er nemlig aldrig rart at se ens barn græde og have det dårligt, og det er bestemt heller ikke rart at skulle håndtere al den søvnmangel som følger med det at have et sygt barn som har brug for ekstra opmærksomhed og omsorg. Derfor er der rigtigt mange forældre, som tager problemet i egen hånd og forsøger sig med at finde en løsning. Det er nemlig mere og mere anerkendt, at kolik nemlig måske slet ikke behøver være så umuligt at behandle som man før troede.2

Behandling af kolik kan foregå hos en kiropraktor

For mange forældre, så er en af de første ting de forsøger sig med, at ændre barnets kost. Det er nemlig en almen opfattelse, at kolik kommer sig af mavesmerter som ikke vil gå væk, og som plager barnet. Nogle prøver at give barnet mere flydende kost for at gøre fordøjelsen lettere, og andre går den modsatte vej og prøver med mere fast kost for at sætte gang i tarmsystemet. For nogen virker det, og dette må man for alt i verden ikke underkende – for enhver løsning er god, så længe den virker for barnet. Men det er nu blevet mere og mere undersøgt og anerkendt, at kolik også kan være et resultat af slemme ledsmerter, som barnet er plaget af, men ikke kan formidle er et problem.

 Derfor er der mange, som tyr til at tage barnet med til en kiropraktor som den man finder her http://www.kirofyn.dk/rygsoejlen/kolik.aspx, og med stort held. Hos en kiropraktor på for eksempel Odense eller Fyn vil de nemlig have et indgående kendskab til babyens fysik og knoglekvalitet, og de vil samtidig vide, præcis hvilke områder som plejer at være de problemskabende. Efter nogle besøg hos en kiropraktor vil forældre således kunne opleve, at deres baby ændrer sig og bliver gladere, sover bedre igennem, og griner og smiler mere end nogensinde før.