Gullash er godt, om det er hverdag eller fest

Siden 70erne har Danmark ladet sig inspirere mange forskellige steder fra, når det kommer til mad. Især er de italienske retter, pizza, lasagne og pasta med kødsauce, er populære i de danske køkkener. Godt nok laver vi dem ikke helt som man gør i syden, men det er fordi vi giver dem vores helt eget spind. Det er godt, og det er nogle retter som alle kan lide, børn som voksne. De er også gode fordi de ikke kræver meget arbejde at lave. Man justere sin indsats efter hvor avanceret man vil have dem, men uanset bliver de gode.

 

En anden ret som er lækker for alle, er gullash. Gullash er ligeledes en af de retter som alle kan lide og som er nem at lave. Hvis man laver en god gullash, så er der ikke nogen som vil rynke på næsen. Det gør også at det er en god ret hvis man skal lave mad til mange mennesker. Det kræver ikke noget specielt at anrette retten, om det så er 25 mennesker eller 50 mennesker som skal spise.

 

Gullash kan laves på en nem måde eller en avanceret måde

Det eneste som man skal bruge mere af, det er tallerkener. Gullash kan serveres med ris for eksempel, men noget som mange ynder at lave til, er kartoffelmos. Da gullash er en blanding mellem en gryderet og en suppe, så behøver man i virkeligheden ikke hverken at have ris eller kartoffelmos ved siden af. Man kan nøjes med noget brød. Det kommer lidt an på hvor tung suppen er i sig selv.

 

Lige præcis dette er en af grundene til at gullash er så populært. Man kan lave den lidt efter humør – som man kan med de fleste gryderetter. Find en god opskrift her: https://romanovich.dk/gullash. Det gode ved denne opskrift er at den er nem, og hvor meget man vil gøre ud af den, er op til en selv.

 

Hvor kommer gullash egentlig fra?

 

Gullash er så udbredt i Danmark, og en ret vi har lavet i mange år, at vi næsten tænker på den som en dansk ret. Det er det dog ikke oprindeligt. Rettens oprindelse er fra det østeuropæiske land Ungarn. Det er der ikke så mange der tænker over når de laver den i dag. Det behøver man sådan set heller ikke. Men hvordan kan det være at den er blevet så populær i Danmark? Det skyldes nok nogle af de grunde som allerede er blevet vendt.

 

I Danmark har vi et klima som gør at vi har en vis form for råvare. Det vil sige at vi må tilpasse os de ting vi har. En ret som gullash passer godt da man kan putte årstidens grøntsager ned i den efter behov. Der er altså ikke brug for alle ingredienser, udover kød. På den måde kan man tilpasse den til hvad man nu måtte have i køkkenet. Desuden kan gullash give mad til mange mennesker.