Badmintonsko er det bedste valg til badminton

Der var en gang…

I min egenskab af gammel top spiller har jeg testet en masse forskellige sko og har deltaget nærmest fra begyndelsen da alle trænede i bare fødder næsten, eller mere præcist at jeg trænede og spillede med et par sko som der basal set kun var en tynd rågummi sål og ikkemeget mere. Jeg kan ved nærmere eftertanke forbavses over at der ikke var flere ulykker den gang, men benene må blevet immun over for det hårde fodtøj, eller så gik alt bare knap så stærkt tilbage i tiden. Lige meget hvilken af forklaringerne det er, så må jeg konkludere at det er en enorm innovation der har fundet sted gennem årene og man nu står med meget innovative badmintonsko i dagens badminton. Der var faktisk en gang på et tidspunkt hvor man i en kort periode benyttede løbesko til at øve badminton i, men det blev dog ikke den store spil forbedre, da løbesko ganske enkelt er for robuste i sålen derfor fik man let overbelastet anklerne når spillerne skulle bevæge sig rundt på badmintonbanen.

Men i dagens verden

I dag forholder det sig heldigvis helt anderledes, fordi der er producenter af fodtøj der har løftet denne opgave, og derfor er der nu særlig gode sko til badminton, som du kan nyde gavn af. Det er der særligt ved badmintonsko er at de er udviklet til at kunne følge med i det tempo som sporten har. Derfor er det en rigtig rigtig god idé at bruge de sko som passer til sporten, fordi det netop er det der hjælper dit spil men samtidig også gavner din krop mest muligt. Det særlige ved badmintonsko er deres evne til at absorbere de stød som man får gennem kroppen men også samtidig skoens evne til at stabilisere foden, når man kommer ud af balance, hvilket der kan være mange årsager til, man gør.

Stødabsorbering og stabilitet giver dig sikkerhed

Nogen af de mest nødvendige ingredienser i et par sko til badminton er stabilitet, da man næsten altid bevæger sig med retningsskift 70% af tiden. Hvilket stiller voldsomme krav til det forreste af foden på et par badmintonsko, på grund af alle lægger hele vægten på den yderste del af sålen når man skal ændre retning fra side til side på badmintonbanen. Der vil altid være forskellige måder at skabe bedre stabilitet når vi fremstiller badmintonsko, en af de oftest benyttede er at påsætte en lille klo på den udvendige side af fronten på skoen der tilføjer mere stabilitet fra sålen og op til det øverste af skoen. En anden løsning er at gøre det øverste af skoen mere stiv på ydersiden, men dette munde ud i en sko der kan fremstå knap så behagelig at bruge når man træner, derfor er denne metode ikke brugt så tit. En anden væsentlig ting er affjedring, da badminton kun er blevet hurtigere over tid, er det vigtigt at man har en god absorbering når man havner på gulvet efter et hop eller tager et langt skridt ud til bolden. Der findes en hel del forskellige måder for stødabsorbering, men som grundregel skal man uden tvivl vælge en badmintonsko med stødabsorbering under hælen. I fravær af absorbering i hælen vil man få væsentlig flere stød op igennem benene og dette vil udsætte hofte, knæ og ryg for unødig belastning og kan øge chancen for skader. Så for at opsummere så kan du virkelig hjælpe din krop godt på vej ved at få fat i nogle rigtige god badmintonsko.

Hvis du ønsker at finde ud af mere om de helt rigtige badmintonsko og mærker, der laver disse sko, så kan du besøge badmintonsko